Wist u dat u ook van woning kunt ruilen met een andere huurder? Bij woningruil gelden een aantal regels. Welke dat zijn, leest u hieronder.


Wat is woningruil?

Van woningruil is sprake wanneer twee huurders officieel van woning ruilen en er nieuwe huurovereenkomsten worden afgesloten. De zittende huurder zegt de huurovereenkomst op onder voorwaarde dat de door hem voorgedragen kandidaat-huurder zijn woning gaat huren.


Wat zijn de voorwaarden?
Bij woningruil gelden enkele voorwaarden:

  • De woning moet passend zijn wat betreft huishoudgrootte.
  • Het inkomen moet passen bij de huurprijs volgens de huurinkomenstabel.
  • Woningstichting Gouderak en de betrokken andere woningcorporatie moeten instemmen met de woningruil.
  • Er mag geen sprake zijn (geweest) van overlast en/of huurachterstand.


Hoe gaat het in zijn werk?

De huurder en de ruilpartner dienen bij Woningstichting Gouderak een schriftelijk verzoek tot ruil in. U kunt het aanvraagformulier woningruil aanvragen bij onze woonconsulente of hier downloaden. Woningstichting Gouderak onderzoekt of de woningruil voldoet aan de bovengenoemde voorwaarden. Het is mogelijk dat onze medewerker u voor een gesprek over dit onderzoek uitnodigt op kantoor. Bij woningruil stelt Woningstichting Gouderak de nieuwe huurprijs vast (de huren worden geharmoniseerd en er kan sprake zijn van overname van zelf aangebrachte voorzieningen). Meer informatie over de nieuwe huurprijs krijgt u van de woonconsulente.

Contact

Woningstichting Gouderak 
Kranepoort 4a

2831AK Gouderak
 
 tel icon 088 022 59 00
 
 email icon Mail ons
 
 reperatie icon Reparatieverzoek
 

Nieuws