PERSBERICHT

Schoonhoven, 14 december 2017


Gemeente Krimpenerwaard, woningcorporaties en huurdersorganisaties maken prestatieafspraken

De gemeente Krimpenerwaard en vijf woningcorporaties en hun huurdersorganisaties zetten op 13 december hun handtekening onder prestatieafspraken. Deze afspraken zijn gemaakt om de nieuwe Woonvisie van de gemeente uit te voeren.

Gemeente, corporaties en huurdersorganisaties in de Krimpenerwaard maken zich sterk voor  betaalbaarheid, energiezuinig wonen, veiligheid en langer zelfstandig thuis wonen. Ook over het huisvesten van specifieke doelgroepen en samenwerken bij overlastsituaties zijn afspraken gemaakt.

Met de Woonvisie geeft de gemeente aan wat er de komende jaren moet gebeuren op het gebied van wonen. Maar de gemeente bouwt geen woningen en levert geen zorg. Daarom heeft ze andere partijen nodig om de woonvisie uit te voeren. Voor het wonen zijn de corporaties en huurdersorganisaties de belangrijkste partners. Partijen spreken bijvoorbeeld af hoeveel woningen een lage huurprijs hebben, hoeveel woningen energiezuiniger worden gemaakt, wat ieders rol is om ouderen langer zelfstandig te laten wonen of wat er moet gebeuren om wijken schoon, heel en veilig te houden.

De vijf corporaties, die zijn verenigd in de Federatie van Woningcorporaties in de Krimpenerwaard, hun huurdersorganisaties en de gemeente ondertekenden woensdag 13 december in Schoonhoven de prestatieafspraken.

 

Wie

De Federatie bestaat uit Woningcorporatie Groen Wonen Vlist, Woningstichting Gouderak, Woningbouwstichting Samenwerking, Woningbouwvereniging Beter Wonen en Woningcorporatie QuaWonen. De lokale huurdersorganisaties zijn: Huurdersvereniging Gouderak, Huurdersvertegenwoordiging Groen Wonen Vlist, Huurders Belangen Vereniging Lekkerkerk, Huurdersvereniging Ons Belang (Krimpen aan de Lek) en Huurdersvereniging Samen Wonen (Schoonhoven).

Ook met de twee landelijk werkende woningcorporaties Woonzorg Nederland en Vestia – die ook  woningen verhuren in de gemeente Krimpenerwaard – heeft de gemeente prestatieafspraken gemaakt.

Einde persbericht

Noot voor de redactie: Voor vragen over het bericht kunt u contact opnemen met Communicatie Krimpenerwaard, tel 06 12857190

Krimpenerwaard, 23 november 2017 

Betreft: onderzoek naar verdergaande samenwerking vier corporaties in de Krimpenerwaard 

Op vrijdag 3 november 2017 organiseerde Woningstichting Gouderak een werkbezoek onder de titel Vitaal Gouderak. Raadsleden, de wethouders Blok en Neven, burgemeester Cazemier en bestuursleden van de huurdersbelangenvereniging gingen met elkaar in gesprek over de uitdagingen voor de komende jaren.

Bekijk hier het pdf bestand van onze Vacature lid raad van Commissarissen WSG

Gouderak, 23 mei 2017 

Wst.Gouderak heeft herstelplan ingediend

Op 23 mei diende Wst. Gouderak haar herstelplan in bij de Woon Autoriteit.
Na het verzoek van de Woon Autoriteit liet Wst. Gouderak weten snel met een gedegen herstelplan te kunnen komen en
dat heeft zij waargemaakt door ruim voor 1 juni een gedegen plan neer te leggen. 


Huurders, leveranciers en andere relaties van Wst. Gouderak zullen op geen enkele wijze 
nadeel ondervinden van deze situatie. Zij kunnen op ons rekenen als altijd. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wanneer u meer wilt weten kunt u contact opnemen met de heer K.A. van Berk 088 0225902 

 

Gouderak, 21 maart 2017 

Wst.Gouderak onder verscherpt toezicht 

De Autoriteit Woningcorporaties heeft Wst. Gouderak onder verscherpt toezicht geplaatst.
Gevraagd is om een herstelplan neer te leggen voor 1 juni 2017.

Adres: Dorpsstraat 68 - 2831 AS Gouderak

Beschikbaar per: 10 februari 2017

Schulden zijn oplosbaar!. Klik hier voor het gehele artikel als pdf bestand. 

 

Op zaterdag 20 februari 2016 jl. werd ons dorp en met name de Woningstichting Gouderak

en de Huurdersbelangen Vereniging in beeld gebracht door RTL4. Ook één van de bewoners, mevr. Berkouwer

werd nog even kort om een paar reacties gevraagd. Klik hier om een kort stukje van de gehele uitzending terug te kijken. 

 

 


Bekijk hier het artikel uit Het Kontakt van 13 april 2016. 
"Huurders Woningstichting Gouderak willen adempauze" 

Zaterdag 14 maart is er open huis bij twee woningen. Deze woningen worden te koop aangeboden volgens de Koopgarantregeling..

Samen met de Huurdersbelangenvereniging hebben wij een enquête opgesteld. De uitkomst van de enquête levert belangrijke informatie voor de koers die Woningstichting Gouderak de komende jaren gaat varen..

Woningstichting Gouderak heeft afspraken met haar huurders gemaakt over de onderhoudswerkzaamheden in en om de woning..

Download hier het enquêteformulier of bekijk pagina 23 van het IJsselblaadje Nr. 7 - oktober 2014.

Actueel nieuws over veranderingen in de organisatie.

Graag stellen wij u op de hoogte van enkele wijzigingen in de structuur van Woningstichting Gouderak. De WSG heeft afgelopen jaren een strategische heroriëntatie gedaan op haar rol en bestaan. Besloten is klein en zelfstandig te blijven.

Lees hier de actuele artikelen uit het AD.

Vrijdag 21 maart 2014 is de voormalige ruimte van de Rabobank opgeleverd aan Kluwen Dagbesteding. Zij zullen vanaf 1 april de ruimte gaan gebruiken voor het aanbieden van passende dagbesteding aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Deze functie is een prachtige aanvulling op de zorg en welzijnsfuncties die tot nu toe in het pand zijn ondergebracht. Zowel Kluwen Dagbesteding als Woningstichting Gouderak zijn blij met deze invulling en zij danken Oostrom Installatiebedrijf en Van Houselt Bouw voor de snelle en fraaie uitvoering van de verbouwing.

Sinds vorige week is er veel bedrijvigheid op de begane grond van het Dokter Boumanhuis.

Onze aannemers zijn druk aan de slag met het gereed brengen van de ruimte voor de nieuwe huurders.

Vanaf april verzorgt Kluwen Dagbesteding hier dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Er zal hierbij een nauwe samenwerking zijn met Thomashuis Gouderak.

Vanaf de tweede week van januari zijn de woningen in het project Gouderak Centrum opgeleverd aan de nieuwe huurders. Zo langzaamaan is voor de meeste huurders het klussen geklaard en worden de woningen betrokken. Ook het buitenterrein is inmiddels ingericht en grotendeels beplant; er zijn bomen en struiken geplaatst en zodra de natuur er klaar voor is zal er gras worden gezaaid.

Welkom op de nieuwe website van Woningstichting Gouderak.

U ziet het meteen: onze nieuwe website ziet er heel anders uit. Niet alleen het uiterlijk is opgefrist, maar ook de indeling is veranderd. Bovendien zijn de teksten en foto's aangepast. 


Met deze nieuwe website hopen we weer een tijdje vooruit te kunnen. Mocht u gekke dingen zien of informatie missen, laat u het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vrijdag 15 november was het zover. Ook in Gouderak Centrum, het laatste van de vier projecten die Woningstichting Gouderak bouwt, is het hoogste punt bereikt. Vaklieden en afgevaardigden van de woningstichting troffen elkaar op de bouwplaats om hierbij stil te staan.

 

Dit is het verhaal van mevrouw Spanjaard. Zij was ten einde raad. Iedere keer als ze de deur uitstapte, was ze bang om de buurman tegen het lijf te lopen. Ze voelde zich niet langer prettig in haar eigen huis en buurt. Dat kwam zo: de buurman hield er nogal van om 's avonds laat flink uit zijn dak te gaan met zijn favoriete housemuziek.

Op 7 september konden alle inwoners van Gouderak dan eindelijk een kijkje nemen in de prachtige projecten die de laatste anderhalf jaar in het dorp zijn verrezen. Die middag stonden de deuren open. Ruim 150 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging. Het werd een gezellige middag.

 

Dinsdag 10 september, vanavond dus, is er in het Dorpshuis van Gouderak een informatieavond over Gouderak Centrum.

 

Tijdens de avond krijgt u gedetailleerde informatie over het project. Ook hoort u meer over de planning. Geïnteresseerden krijgen informatie over de manier waarop zij zich kunnen inschrijven voor een van de sociale of vrije sector huurwoningen. Ook Van Egmond Makelaardij is aanwezig. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

 

Aan de buitenkant zien Kranepoort, het Rabogebouw en Thomashuis & Herbergier er prachtig uit. Maar wilt u ze ook eens van binnen bekijken? Dat kan!

 

Na alle bouwactiviteiten krijgt Gouderak nu te maken met verhuisbewegingen. Ook in Kranepoort zijn de nieuwe bewoners druk bezig. Zij hebben hun sleutel ontvangen of krijgen deze binnenkort. Ze willen allemaal zo snel mogelijk in hun nieuwe woning. En geef ze eens ongelijk. Wie wil er nu niet in de Kranepoort wonen?

 

Sinds begin juni is aannemer Gebr. Verschoor druk bezig met de heiwerkzaamheden voor project Gouderak Centrum. Vanwege de bijzondere locatie past hij verschillende technieken toe.

 

Op de langste dag van het jaar gingen de nieuwe bewoners van Kranepoort met elkaar op de koffie. Eigenlijk had deze feestelijke gebeurtenis moeten plaatsvinden op het parkeerterrein naast de nieuwbouw, maar het weer gooide roet in het eten. Het gezelschap trof elkaar daarom in het Dorpshuis.

 

Op woensdag 3 juli houdt Woningstichting Gouderak een open huis voor een aantal woningen die te koop zijn via de Koopgarantregeling. Misschien heeft u de advertentie hiervoor in Het Kontakt gezien.

Sinds kort heeft HBV Gouderak een eigen website: www.hbvgouderak.nl.

 

Iedere huurder van Woningstichting Gouderak is gratis lid van Huurders Belangen Vereniging Gouderak. De HBV heeft regelmatig overleg met de woningstichting; bijvoorbeeld over actuele onderwerpen en nieuwbouwprojecten. Daarnaast bemiddelt de HBV wanneer een huurder een geschil heeft met de woningstichting.

Op 1 maart mogen de toekomstige bewoners van het project De Kranepoort een kijkje nemen in hun woning.

 

Die middag zijn alle nieuwe bewoners uitgenodigd om met eigen ogen te zien of hun woning geworden is zoals ze dachten. Want hoe mooi een brochure ook is, in het echt ziet het er toch vaak net weer anders uit. Door in de kamers rond te lopen krijgen zij dan ook een goede indruk.

Vergeet u niet regelmatig te kijken op de pagina's van de projecten van Woningstichting Gouderak? Bijna iedere maand kunt u daar lezen over de voortgang in de bouw. Zo volgt u de ontwikkelingen op de voet. Op de vele foto's kunt u zien hoe de gebouwen eruit gaan zien. Klikt u dus door naar de pagina Nieuwbouw op onze website.

Ook het werk aan het laatste van de vier projecten in Gouderak is begonnen. De eerste heipalen voor de bouw van project Gouderak Centrum zijn eind mei de grond in gegaan. Op de foto's ziet u hoe dat in zijn werk ging.

Contact

Woningstichting Gouderak 
Kranepoort 4a

2831AK Gouderak
 
 tel icon 088 022 59 00
 
 email icon Mail ons
 
 reperatie icon Reparatieverzoek
 

Nieuws