Aan de Dorpsstraat in Gouderak staan twee unieke zorgformules: een Herbergier en een Thomashuis. In een Herbergier vinden ongeveer 16 mensen met geheugenproblemen zoals Alzheimer een thuis. Een Thomashuis is bestemd voor 8 volwassenen met een verstandelijke beperking. De leiding van beide zorgformules is in handen van zorgondernemers die zelf ook in het huis wonen. Zij bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg aan hun bewoners.

 

Het gebouw
Het appartementencomplex heeft 22 huurappartementen verdeeld over twee gebouwen. Het complex bestaat uit twee bouwlagen en heeft door zijn opzet een kleinschalige, vriendelijke uitstraling. Alle woningen hebben een buitenruimte, een inpandige berging en een individuele berging op de begane grond. De appartementen op de verdieping hebben een video intercomsysteem.

Het dokter Boumanhuis is een multifunctioneel gezondheidscentrum aan de Kranepoort. Niet alleen de huisarts en de fysiotherapeut hebben hier onderdak gevonden, maar ook welzijnsorganisatie Stichting WON, het consultatiebureau en het bloedafnamepunt van het Groene Hart Diagnostisch Centrum. Al die organisaties samen maken het dokter Boumanhuis tot dat waarvoor het is bedoeld: een breed aanbod aan diensten voor zorg en welzijn onder één dak.

Het project bestaat uit 12 levensloopgeschikte eengezinswoningen: 5 sociale huurwoningen, 5 vrije sector huurwoningen en 2 koopwoningen.

Contact

Woningstichting Gouderak 
Kranepoort 4a

2831AK Gouderak
 
 tel icon 088 022 59 00
 
 email icon Mail ons
 
 reperatie icon Reparatieverzoek
 

Nieuws