Koopgarant

Sinds 2011 biedt Woningstichting Gouderak een aantal huurwoningen te koop aan onder de Koopgarantregeling. Uit de bestaande woningvoorraad is een selectie gemaakt. De volgende woningen worden te koop aangeboden aan zittende huurders of na verhuizing van de vorige huurder aan (koop)starters:

Populierenhof 1 t/m 3, 5 t/m 7
Kastanjehof 1, 4, 6, 8 t/m 10 en 12
Snip 26, 28 t/m 32 en 34
Boezemsingel 15 t/m 24, 84 t/m 92 (even)

Wat is Koopgarant?
Koopgarant betekent dat u de woning kunt kopen met korting op de taxatiewaarde. U wordt daarmee volledig eigenaar van de woning. Woningstichting Gouderak biedt de woning aan met 25% korting op de taxatiewaarde. Wanneer u de woning wilt verkopen dan kopen wij de woning gegarandeerd weer terug. U deelt daarbij de waardestijging of waardedaling met ons volgens een bepaalde formule.

Voor wie is het?
Zittende huurders en (koop)starters kunnen een voor verkoop geselecteerde huurwoning kopen. Zittende huurders van een voor de verkoop geselecteerde woning ontvangen automatisch een aanbiedingsbrief. Als zij niet geïnteresseerd zijn in de aankoop van de woning verandert er voor hen niets. Zij kunnen de woning gewoon blijven huren en Woningstichting Gouderak onderhoudt de woning zoals gebruikelijk.

Het actuele aanbod
Als er woningen te koop zijn, vindt u het actuele aanbod op deze website en op Funda. Namens Woningstichting Gouderak bemiddelt Van Egmond Makelaardij bij de verkoop. Dus als u interesse heeft, kunt u contact met hen opnemen via (0182) 355 788. U kunt zich ook via onderstaand formulier aanmelden.

Meer informatie
Meer informatie over de Koopgarantregeling en de procedure bij aankoop van een woning vindt u in de brochure.

Koopgarant folder